Maria Molund, Norge, dirigerar Windcorp Brass Band i höst

Windcorp Brass Band har glädjen att samarbeta med Maria Molund i höst och Maria kommer att dirigerar bandet när det är dags för SM i Värnamo.

Här en presentation av Maria.

Maria startade sin musikaliska karriär som tubaist, och gick ut med bachelorgrad i klassisk tuba vid Norges Musikhögskola 2004.

Efter studier jobbade Maria som dirigent, brasslärare och frilansade som tubaist. Hon har bland annat spelat ett år i försvarets stabsmusikkår och etter detta varit vikarie i musikkåren, samt vikarierat i Kringkastingsorkesteret. Hon har också uppträtt som solist med ett antal amatörorkestrar i Norge och Finland.

Maria har två mastergrad i dirigering. En från Royal Northern College of Music i Manchester, där hon studerade både orkester och opera, samt en från Sibeliusakademin i Finland där Maria fokuserade på orkesterdirigering.

Maria har anlitats mycket som dirigent i olika projekt, seminarier och övningar med amatörorkestrar i Norge. Bland några kan nämnas konserter med Kolbotn Konsertorkester, Oslo Prosjektorkester, Stavanger Brass band, Romerike symfoniorkester och Asker og Bærum ungdomskorps. Sistnevnte är ett ungdomskorps for talangfulla ungdomar i Asker och Bærum som bl.a. startat av Maria i 2006, och som i dag har en stabil besättning som håller en hög musikalisk nivå trots sin unga genomsnittsålder.

Av professionella orkestrar Maria har jobbet med kan nämnas konsert med Manchester Camerata, St. Michel Strings (från Mikkeli, Finland), Kharkiv Philhamonic och med Sønderjyllands symfoniorkester. När Maria studerade i Helsingfors jobbade hon med ett antal militärorkestrar runt om i Finland.