Konsert med Windcorp Brass Band och Håkan Björkman

Kvällskonsert i Crusellhallen med Windcorp Brass Band, dir Ingemar Roos, och Håkan Björkman, trombon

Lördag 15 september kl 19.00

Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress

När SM-tävlingarna på lördagen har avslutats så är det dags för en kvällskonsert i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress. I år gästas Svensk Blåsmusikfestival i Linköping av Windcorp Brass Band, ett av Sveriges förnämsta brassband som åtskilliga gånger erövrat titeln Svenska Mästare.

 

Vid blåsmusikfestivalen kommer bandet att dirigeras av Ingemar Roos, professor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och Norges Musikkhøgskole samt tidigare trombonist i Göteborgs symfoniorkester. Ingemars starka förankring i den klassiska musikvärlden kommer att genomsyra konsertprogrammet där verk av Liszt, Respighi, Dukas och Rimsky-Korsakov kommer att framföras.
Därtill kommer kvällens solist Håkan Björkman att visa upp sitt bländande trombonspel i flera solonummer. Håkan är solotrombonist i Sveriges Radios symfoniorkester och en erkänd solist på scener över hela världen. Tillsammans fyller Windcorp Brass Band och Håkan Björkman lördagskvällen med ljuvliga brassklanger och stort artisteri.

Svensk blåsmusikfestival

Windcorp Brass Band
Håkan Björkman