John Philip Hannevik dirigerar Windcorp Brass Band

Windcorp Brass Band välkomna John Philip Hannevik som bandets dirigent under våren. Vi är glada över att John Philip kommer att jobba med bandet och önskar honom lycka till. Resultatet kan man höra när Windcorp Brass Band ger konsert i Jönköping 7 juni och i Karlskrona dagen efter. Mer info om dessa konserter kommer.

 

John Philip Hannevik har en master i musikvetenskap (MA) från Universitetet i Oslo, och arbetar på heltid som dirigent och arrangör. Han har dirigerat brassband, blåsorkestrar, kör och symfoniorkestrar på toppnivå i Norge, och han har arrangerat och dirigerat på CD inspelningar och konserter för några av Norges främsta artister. 

 

Philip var finalist vid EBBA:s internationella dirigenttävling 2003, och han har rest som musiker i ett antal länder i Europa, Afrika, Nord- och Sydamerika.

Philip har tidigare varit musikalisk ledare for Oslofjord Brass (som han var med och startade), Sandefjord Brass Symposium, Nittedal Hakadal Janitsjar, Molde Brass Band, Drammen Konsertorkester, Templet Hornorkester och Frälsningsarméns Territoriale Hornorkester.

 

Han är nu musikalisk ledare for Vestre Aker Musikkorps i Oslo, och är gästdirigent hos många av Norges främsta orkestrar och ensembler.